انواع باتری گوشی موبایل
انواع باتری گوشی موبایل یکی از مهم ترین بخش های تلفن همراه یا تبلت است، زیرا این چیزی است که دستگاه را متحرک نگه می دارد. این روزها تلفنهای همراه و تبلتها با انواع مختلفی از باتریها عرضه میشوند و این کیفیت آنهاست که تعیین میکند چقدر انرژی میتوانند ذخیره کنند و از این رو مدت زمان کارکرد دستگاه با یک بار شارژ را تعیین میکند.
همچنین محدودیت هایی در اندازه و وزن وجود دارد، زیرا یک باتری بزرگ دستگاه را سنگین و حجیم می کند، که گزینه راحتی نیست. بنابراین، طراحان اساساً روی سه پارامتر باتری کار می کنند – ترکیب شیمیایی، اندازه و وزن. از نظر ترکیب شیمیایی، تنها دو نوع باتری در تلفن های همراه مدرن لیتیوم پلیمر و لیتیوم یون استفاده می شود.
باتری های لیتیوم پلیمری (Li-Poly)
Li-Poly جدیدترین و پیشرفته ترین فناوری باتری تلفن های همراه است. این باعث می شود باتری ها بسیار سبک وزن باشند، آنها از اثر حافظه رنج نمی برند و تا 40 درصد ظرفیت باتری بیشتری نسبت به نیکل فلزی هیبریدی (NiMH) (که در دوربین خود استفاده می کنید) با همان اندازه ارائه می دهند.
برای تعویض این باتری ها، تنها کافیست قاب گوشی موبایل را جدا کنید.
اثر حافظه در باطری های Li-Poly
زمانی اتفاق میافتد که باتریهای قابل شارژ در بین چرخههای شارژ کاملاً تخلیه نمیشوند. در نتیجه باتری چرخه کوتاه شده را “به خاطر می آورد” و بنابراین ظرفیت آن را کاهش می دهد. دستگاه هایی مانند Blackberry PlayBook، Samsung Galaxy S3 از این نوع باتری استفاده می کنند.
باتری های لیتیوم یونی (Li-Ion)
این قدیمیترین و محبوبترین فناوری برای باتریهای تلفن همراه است. تنها عیب واقعی باتریهای لیتیوم یونی تلفنهای همراه این است که گران هستند. با این حال، آنها چگالی انرژی بالاتری نسبت به Li-Polymer دارند.
کدام نوع باتری گرم تر می شود؟!
هر دو باتری لیتیوم یون و لی پلیمر ترکیب شیمیایی یکسانی دارند، اما تفاوت آنها در تمایل آنها به گرم شدن بیش از حد است. به همین دلیل، باتریهای لیتیوم یونی دارای یک مدار حفاظتی فعال هستند – اساساً یک رایانه داخلی – که از گرم شدن بیش از حد باتری و ترکیدن بالقوه به شعله جلوگیری میکند.
انواع باتری گوشی موبایل؛ کدامیک نیاز به مدار حفاظتی دارد؟
باتری های لیتیوم پلیمری نیازی به مدار حفاظت فعال ندارند، به همین دلیل است که می توان آنها را در اندازه هایی به کوچکی یک کارت اعتباری ساخت.باتری های لیتیوم پلیمری نیازی به مدار حفاظت فعال ندارند، به همین دلیل است که می توان آنها را در اندازه هایی به کوچکی یک کارت اعتباری ساخت.
باتری داخلی و خارجی (قابل و غیر قابل تعویض)
یکی دیگر از ویژگی هایی که باتری های مختلف را متمایز می کند الگوی استفاده آن است – قابل تعویض و غیر قابل تعویض:
- در مورد باتری غیر قابل تعویض، سلول کیسهای لیتیوم یونی نامیده میشود که کیسهای مهر و موم شده حاوی صفحات آند و کاتد به دقت لایهبندی شده و جداکنندههایی بین آنهاست. همه این لایه ها با یک الکترولیت مایع تزریق می شوند.
- در یک انتهای باتری، یک برد مدار چاپی (PCB) به پایانه های مثبت و منفی هر سلول متصل است که محافظت فعال در برابر اتصال کوتاه، شارژ بیش از حد و تخلیه اجباری را فراهم می کند. سلولهای کیسهای لیتیوم یونی معمولاً شکننده هستند و برای محافظت به قاب گوشی هوشمند متکی هستند و بنابراین رسماً توسط کاربر قابل تعویض نیستند. این اساسا نیاز به پوشش باتری جداگانه را کاهش می دهد که در مورد باتری های قابل تعویض توسط کاربر وجود دارد. لطفا توجه داشته باشید که این بدنه بیشترین حجم باتری را تشکیل می دهد. مدارها همچنین تعیین می کنند که چه مقدار توان می تواند ذخیره شود. از زمانی که فناوری Li-Ion در اوایل دهه نود به وجود آمد، کار زیادی برای ساخت مدارهای الکترونیکی بهتر برای مدیریت باتری و در نتیجه فشرده شدن انرژی بیشتر در همان باتری انجام شده است.
انواع باتری گوشی موبایل ؛ پس بهترین نوع کدام است؟
برای کاربر، فناوری فعلی باتری انتخاب زیادی را ارائه نمی دهد، زیرا تولید کنندگان باید انتخاب کنند و وزن تبلت یا تلفن هوشمند را تعیین کنند. باتری های لیتیوم یونی ظرفیت انرژی بیشتری نسبت به باتری های لیتیوم پلیمری دارند، بنابراین در دستگاه هایی که نیاز جریان بیشتری دارند، باتری های لیتیوم یونی ترجیح داده می شوند.
اندازه دستگاه؛ معیار انتخاب باتری
در دستگاههایی که اندازه آنها مهم است، لیتیوم پلیمر انتخاب است. ساخت باتریهای لیتیوم یونی نیز ارزانتر از باتریهای لیتیوم پلیمری است، بنابراین وقتی هزینه یک عامل است، یون لیتیوم انتخاب است.
از نظر باتری های قابل تعویض توسط کاربر، اندازه نیز عامل مهمی است. از آنجایی که دستگاههای بزرگتر و قدرتمندتر به باتریهای بزرگتری نیاز دارند که در فضای کوچکتری بستهبندی شوند، میبینید که گوشیهایی مانند iPhone، Nokia Lumia، HTC Sensation XL، HTC One X، Sony Xperia S باتریهای قابل تعویض برای کاربر ارائه نمیدهند.
چیزی که با آیفون شروع شد، اکنون حتی با دستگاه های میان رده مانند Xolo X900 که باتری قابل تعویض برای کاربر ارائه نمی دهند، تبدیل به یک روند شده است. و تنها دلیل این روند این است که علیرغم انتظار قدرت پردازش بالاتر و نمایشگر بزرگتر، افراد آماده پذیرش دستگاه های حجیم نیستند و از این نظر باتری بدون پوشش محافظ اضافی (که از پوشش گوشی ها استفاده می کند) انتخاب ارجح است. برای کسانی که استدلال می کنند اگر باتری قابل تعویض توسط کاربر دریافت کنید، می توانید باتری اضافی بخرید، آنها همچنان بسته های باتری را برای گزینه های غیر قابل تعویض دریافت می کنند.
منبع انگلیسی خبر: mobile indian