تعویض باتری

نشانه هایی برای تشخیص باتری خراب گوشی و تعویض به موقع آن

نشانه هایی برای تشخیص باتری خراب گوشی و تعویض به موقع آن

گوشی همراه وسیله‌ای کاربردی است که در طول روز به‌صورت مکرر مورد استفاده قرار می‌گیرد. هرچه کیفیت و امکانات تلفن همراه بیشتر شود، کارکرد منبع تغذیه دستگاه نیز بالاتر خواهد رفت. استهلاک و فرسودگی باتری بزرگترین مشکل رایج برای گوشی‌های موبایل‌ است. تشخیص باتری خراب گوشی و تعویض به‌موقع آن نیاز به شناخت نشانه‌های آن دارد.

باتری‌ها عمر محدودی دارند و تعویض آنها امر عجیب و دور‌ از ذهنی نیست. در صورت بروز مشکل برای آن کاربر ناگزیر به جایگزینی آن با یک باتری دیگر خواهد بود. اما چطور زمان درست جایگزینی منبع تغذیه را تشخیص دهیم؟ در این مقاله ما به توضیح و بررسی این نشانه‌ها خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید و این نکات را در زمان نیاز به کار برید.

بارزترین نشانه‌ها برای تشخیص باتری خراب گوشی

کارخانجات تلفن همراه باتری‌ها را با یک سیکل مشخص روانه بازار می‌کنند. زمانی‌که این سیکل رو به اتمام باشد دستگاه دیگر مانند روزهای اول خود کارآیی ندارد. گاهی در مدتی کوتاهتر از حد انتظار گوشی‌ همراه شروع به اذیت کرده و به‌طور مناسب پاسخگوی نیاز کاربر نیست. در این مورد به طور قطع باتری تحت تأثیر آسیب‌های خارجی یا بی‌توجهی در نحوه شارژ شدن قرار گرفته و نیاز به تعویض دارد.

تشخیص باتری خراب گوشی و تعویض آن در اسرع وقت به سلامت دستگاه کمک شایانی کرده و از هزینه‌های هنگفت بعدی جلوگیری خواهد کرد. در ادامه چند نمونه از بارزترین نکات منبع تغذیه آسیب‌دیده را شرح می‌دهیم.

تشخیص باتری خراب گوشی

خاموش شدن ناگهانی دستگاه اولین راه تشخیص باتری خراب گوشی

گاهی در صورت بروز مشکل برای باتری، موبایل با وجود شارژ کامل به‌صورت ناگهانی خاموش‌ می‌شود. یا بدون هیچگونه هشداری مبنی بر کاهش شارژ، تمام دسترسی‌ها را قطع می‌کند. در برخی موارد تلفن همراه با مقدار مشخصی ذخیره انرژی خاموش شده و سپس با مقدار کمتری روشن می‌شود. این امر در باتری‌های اورجینال  کمتر دیده شده است. با این حال کاربر باید بداند که باتری روز‌های آخر خود را گذرانده و نیاز به تعویض به‌موقع دارد.

 

پرش شارژ از نشانه‌های تشخیص باتری خراب گوشی

شاید اتفاق افتاده است که دستگاه خود را به پریز برق متصل کرده‌باشید اما پس از مدت زمان کوتاهی شارژ صفر شود. این امر پرش شارژ نام دارد. پرش شارژ سبب می‌شود کاربر تعداد دفعات بیشتری دستگاه را به برق متصل کند. این امر سیکل باتری را با سرعت بیشتری کاهش می‌دهد.

گاهی حتی با ساده‌ترین اقدامات نظیر پاسخگویی به تماس یا ارسال پیامک نیز دستگاه ارور داده و خاموش می‌شود. پس اگر پرش شارژ برای شما اتفاق افتاد حتما در اولین فرصت به تعمیرگاه مجاز تلفن همراه مراجعه کنید.

تشخیص باتری خراب گوشی

ریاستارت‌های ناگهانی

یکی از نشانه‌های تشخیص باتری خراب گوشی ری‌استارت خودبه‌خودی است. دستگاه در حین اجرای هر دستور و برنامه‌ای به صورت خودکار خاموش و روشن می‌شود. یا اگر در طول روز بارها تاریخ، تقویم و ساعت تلفن‌همراه به صورت خودمختار تغییر کند، مطمئنا باتری گوشی شما خراب شده است.

این اتفاق‌ها به‌تنهایی نشان‌دهنده اشکال باتری نیست. اگر این امر همراه کاهش شارژ اتفاق افتد باید به‌دنبال تعویض کالا در زمان مناسب بود. خرید یک کالای مرغوب نظیر باتری اصل سامسونگ این قبیل مشکلات را برطرف خواهد کرد. البته دلیل دیگر ری‌استارت ناگهانی ممکن است از مشکلات نرم‌افزاری باشد؛ پس قبل از هر اقدامی حتما با یک متخصص مشورت کنید.

تشخیص باتری خراب گوشی

تورم باتری آشکارترین راه تشخیص باتری خراب گوشی

باتری‌های جدید تماما از مواد شیمیایی لیتیوم یونی یا لیتیوم پلیمری ساخته شده‌اند. اگر دستگاه آسیب ببیند، ضربه‌ای به منبع تغذیه وارد شود یا عمر آن رو به پایان رود، مواد شیمیایی شروع به فعل و انفعالات غیرعادی خواهند کرد. حاصل این اتفاق ناخوشایند ایجاد تورم در باتری است.

تشخیص باتری خراب گوشی

تورم گاهی آنقدر زیاد می‌شود که به درب دستگاه فشار آورده و اصطلاحا باد می‌کند. این حالت به‌آسانی قابل رؤیت است. با بروز این اتفاق در اولین فرصت برای تعویض به موقع باتری اقدام کنید. امکان نشت مواد شیمیایی و آسیب به برد گوشی‌همراه در این مورد بسیار بالاست. در بدترین شرایط تورم باتری انفجار دستگاه را نیز درپی خواهد داشت.

کارکرد معیوب دستگاه

یکی از راه‌های تشخیص باتری خراب گوشی کارکرد ناقص دستگاه است. برخی تلفن‌های همراه تنها درصورتی‌که به پریز برق یا پاوربانک متصل بوده و جریان درون آن‌ها عبور کند کارآیی دارند. در این حالت یک پاوربانک پرقدرت مانند باکس چندمنظوره نیز همیشه پاسخگو نخواهد بود. پس سریعا باتری را تعویض کرده و خود را از دردسر سیم‌های دائما متصل به برق رها کنید.

تشخیص باتری خراب گوشی

داغ شدن دستگاه

اگر هنگام فرآیند ذخیره انرژی باتری تلفن شما داغ می‌شود، در اولین قدم سعی بر آگاهی از دلیل آن و رفع مشکل کنید. در مقالات سابق دلایل داغ‌ شدن باتری را به تفصیل بیان کرده‌ایم. گاهی گوشی‌همراه درحالت آماده‌ به‌کار (استندبای) یا برنامه‌های سبک نیز خودبه‌خود داغ می‌شود.

درصورتی‌که هنگام استفاده از کالا نیز گرمای غیر عادی از آن ساطع ‌شود به‌سرعت تلفن همراه خود را به مراکز تعمیر موبایل نشان دهید. با تشخیص باتری خراب گوشی و تعویض به موقع آن از هزینه‌های سرسام‌آور خرید یک تلفن همراه جدید پیشگیری کنید.

تشخیص باتری خراب گوشی

لک روی صفحه نمایش و تشخیص باتری خراب گوشی

تلفن‌های همراه جدید با صفحه نمایش بزرگ و کارآیی‌های پیشرفته، مصرف انرژی بالایی دارند. هرچه استفاده کاربر از دستگاه پیچیده‌تر و بیشتر باشد باتری میزان بالاتری از ذخیره خود را استفاده خواهد کرد. گاهی زمانی‌که کالا کهنه شده و نیاز به تعویض پیدا کند این امر در ظاهر تلفن‌همراه نمایان می‌شود.

لک و آثار سیاه روی صفحه نمایش 2 دلیل اصلی دارد. یکی اینکه به LCD ضربه وارد شده و دیگری از باتری خراب حاصل می‌شود. کالای فرسوده به‌دلیل ضعف در انتقال جریان باعث سوختن برخی سیم‌ها می‌شود. هرکدام از سیم‌های صفحه نمایش که از رده خارج شود، قسمتی از صفحه سیاه خواهد شد.

تشخیص انواع مختلف باتری مستهلک

تشخیص خرابی کالای معیوب 2 دسته است. یک دسته از آن‌ فقط با دستگاه‌های مخصوص تعیین عمر باتری در مغازه‌های تعمیرات موبایل قابل ردیابی است. این مورد بسیار تخصصی بوده و در بحث ما جای ندارد. دسته دیگر نیاز به دانش پیچیده‌ای نداشته و اکثرا توسط خود کاربر قابل تشخیص است.

دستگاه‌های قدیمی باتری سربی قابل دسترسی داشتند. کاربر به‌راحتی قادر بود کالا را بیرون آورده و با یک چرخش ساده روی میز به تورم یا صافی آن پی ببرد. در دستگاه‌های مدرن امروزی باتری قابل دسترسی توسط کاربر نیست. جنس کالاهای جدید لیتیوم پلیمری یا لیتیوم یونی است.

لیتیوم یونی

لیتیوم یونی‌ها نظیر باتری Sony Xperia XZ دوام و کارآیی بیشتری دارند بااین‌حال نشانه‌های تشخیص باتری خراب گوشی دیرتر در آن‌ها نمود پیدا می‌کند. این امر امکان تعویض به‌موقع را کمتر خواهد کرد. این کالاها در طولانی مدت دچار فرسودگی خواهند شد. داغ‌شدن‌های متوالی سبب گسیختگی سلول‌ها می‌شود. گازهای شیمیایی پس از انتشار زیر پوسته باتری انباشته شده و ایجاد تورم خواهد کرد. اگر این لایه محافظ به موقع ترمیم یا تعویض نشود و تحت فشار بیشتری قرار گیرد درنهایت احتمال انفجار بالا خواهد رفت.

تشخیص باتری خراب گوشی

لیتیوم پلیمری

عمر باتری‌های لیتیوم پلیمری در کل کمتر است؛ اما آثار تشخیص باتری خراب گوشی را زودتر نمایان می‌کنند. این محصولات مانند باتری HTC M9 بر اثر حرارت زیاد یا ضربه دچار تورم می‌شوند اما برخلاف لیتیوم یونی‌ها از احتمال انفجار بسیار پایین‌تری برخوردار هستند.

تشخیص باتری خراب گوشی

سخن آخر

هر شخصی با توجه به شغل، مرتبه اجتماعی، سن و مشخصات فردی نیاز به تلفن‌همراه با ویژگی‌ و قابلیت‌های مشخصی دارد. باتوجه به اینکه گوشی‌همراه امروزه نقش‌های کلیدی و فراوانی در زندگی انسان‌ها ایفا می‌کند نگهداری و توجه به آن اهمیت بالایی پیدا کرده است.

باتری فرسوده اجازه استفاده از قابلیت‌ گجت‌های هوشمند را نمی‌دهد. در اکثر مواقع تشخیص باتری خراب گوشی باتوجه به نشانه‌هایی که دیده می‌شود به‌راحتی امکان‌پذیر است. تعویض به‌موقع باتری سلامت دستگاه را حفظ کرده و در هزینه‌های ناخواسته بعدی صرفه‌جویی خواهد کرد. درصورتی‌که با تعویض باتری آشنایی ندارید حتما به مراکز معتبر مراجعه کرده و یک باتری اصل را جایگزین کالای معیوب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *