امروزه گوشی همراه جزو اصلیترین نیازهای زندگی مدرن بشر است. استفاده از این گجت هوشمند به صورت روزانه برای تماس با دیگران، تماشای فیلم، سرگرمی و گردش در دنیای مجازی یک مسأله عادی تلقی میشود. بهمنظور برخورداری از حداکثر امکانات تلفنهمراه به یک باتری سالم احتیاج خواهیم داشت. اصلیترین عضو حیاتی گوشیهای موبایل باتری بهشمار میرود. علت خراب شدن باتری گوشی درواقع بیتوجهی به این کالا و نشانههای نمایان حاصل از این بیتوجهی است.
مواردی ازقبیل عدم کارکرد صحیح تلفنهمراه، خاموش و روشن شدن ناگهانی، قطع آنتن و دسترسیها و تغییر در شکل ظاهری جزو نشانههای بارز مشکل در باتری است. اگر مشکل منبع تغذیه پیگیری نشود امکان بروز آسیب شدید و هزینههای هنگفت وجود دارد. در ادامه علل گوناگون این امر را بیان خواهیم کرد.
مدت زمان اتصال به شارژ، علت خراب شدن باتری گوشی
باورهای قدیمی و اشتباه کاربر را به تکمیل ذخیره باتری و حفظ آن تشویق میکردند. کارخانههای تلفن همراه برای هر منبع تغذیه تعداد مشخصی دوره شارژ در نظر گرفتهاند. زمانیکه کاربر تصمیم میگیرد دستگاه خود را به برق متصل کند، انرژی دستگاه اگر زیر 10 یا بالای 70 درصد باشد، بههرحال یک نوبت سیکل استفاده میشود. بههمین منظور نباید ساعات طولانی و شب را برای این اقدام انتخاب کرد.
اتصال باتری به برق برای مدت طولانی علت خراب شدن باتری گوشی و کاهش عمر آن بهشمار میرود. برخی افراد تازمانیکه شارژ دستگاه کاملا صفر نشده آن را به منبع تغذیه متصل نکرده و هنگامیکه عبارت شارژ 100 درصد را روی موبایل مشاهده نکنند آن را جدا نخواهند کرد. این امر استهلاک منبع تغذیه را در پی دارد. متخصصان بر این باورند هنگامیکه ذخیره باتری دستگاه بین 10 تا 20 درصد شد باید به شارژ زده و قبل از تکمیل جدا شود.
استفاده از دستگاه هنگام شارژ علت خراب شدن باتری گوشی
برای برخورداری طولانی مدت از گوشی همراه و افزایش کارکرد باتری هیچگاه آن را در حین شارژ استفاده نکنید. گرمای ایجاد شده هنگام کار با دستگاه یکی از اصلیترین علل خراب شدن باتری گوشی محسوب میشود. با اینکه تلفنهای همراه جدید قابلیتهای بالا و امکان همزمان چند فعالیت را دارد اما این مورد سبب تضعیف محصول خواهد شد.
استفاده از دستگاه هنگام رانندگی در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. این امر به واسطه شغل افراد یا سرگرمیهایی نظیر موسیقی بسیار باب شده است. شارژرهای فندکی اتومبیل مشکل کاهش شارژ را حل کردهاند. باید توجه داشت برق اتومبیل با ولتاژ دستگاه دو دنیای کاملا متفاوت هستند و استفاده زیاد از این دستگاهها سبب آسیب به منبع تغذیه خواهد بود. استفاده از گوشی هنگامیکه باتری در حال شارژ است فشار زیادی به آن وارد خواهد کرد. یک دستگاه مناسب نظیر شارژر فندکی اصل (موجود در این لینک) جریان را تا حد معقولی هماهنگ خواهد کرد.
شارژر نامرغوب و علت خراب شدن باتری گوشی
وسایل الکتریکی به دو صورت فعالیت میکنند. نوع اول تنها درحالیکه به پریز برق متصل هستند قدرت انجام عملیات را دارند. این دستگاهها منبع تغذیه نداشته و با جریان مستقیم به کار میافتند. نوع دوم از باتری برخوردار بوده و پس از اتصال به جریان الکتریسیته انرژی را درون منبع تغذیه خود ذخیره میکنند. تلفنهای همراه از دسته دوم هستند. یکی از مهمترین و کاربردیترین گزینهها در این محصولات شارژر است.
شارژر تقلبی علت خراب شدن باتری گوشی!
با افزایش تولید تلفنهای همراه و تنوع در کیفیت و کارآیی آنها، لوازم جانبی آن نیز خواستار بیشتری یافته است. عرضه و تقاضای بالا، بازار سودجویان و محصولات تقلبی را داغ کرده است. محققان و متخصصین امر تلفن همراه ولتاژ ورودی و خروجی خاصی برای هرکدام از محصولات درنظر گرفتهاند. این امر در شارژ های اصلی اورجینال الدینو ساخت بهترین برند ها رعایت شده است.
در کالای تقلبی جریانهای ورودی و خروجی استاندارد نبوده و برق را با حجم مهندسی نشده به دستگاه میرساند. لوازم جانبی تقلبی یکی از مهمترین دلایل آسیب به گوشی همراه و باتری است. با اینکه این محصولات کارکردی مشابه و درعین حال قیمتهای بسیار پایینتری دارند اما ضررهای جبرانناپذیری به دستگاه وارد خواهند کرد.
تأثیر شارژر سالم در سلامت باتری
در برخی موارد کاربر تصور میکند تا زمانیکه شارژر قدرت کارآیی دارد سالم است. اگر سیم یا آداپتور مشکلاتی از قبیل ضربهخوردگی شدید، شکستگی، له شدن یا پارگی کابل پیدا کند باید به کارکرد آن توجه کرد. عدم سلامت این کالا یک علت خراب شدن باتری گوشی به شمار میرود. شارژرها در صورت آسیبدیدگی نوسان الکتریکی ایجاد کرده و در طولانی مدت باتری را تضعیف یا نابود میکند.
آیا پاوربانک علت خراب شدن باتری گوشی محسوب میشود؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید برند و اصالت کالای مصرفی را بدانید. این محصول نیز مانند شارژرها انواع اصل و تقلبی دارد. نوع تقلبی با انتقال ولتاژ غیراستاندارد نتیجهای جز پشیمانی نخواهد داشت درمقابل کالای اورجینال نظیر پاوربانک های اصلی در این لینک تجربه زندگی بدون دغدغه را امکانپذیر میسازد. اساس ساخت پاوربانکها برای تسهیل زندگی انسان و دسترسی به یک منبع انرژی همراه است.
این کالا نظیر شارژرهای فندکی بهتر است تنها در دفعات معدود و مواقع ضروری استفاده شود. با استفاده از این دسته لوازم جانبی سرعت شارژ پایین آمده و درصورت استفاده متعدد باتری را خراب خواهد کرد.
نقش برنامههای داخلی تلفن همراه در طول عمر باتری
تکنولوژی و ساخت گوشی موبایل همگام با پیشرفت علم، مدرنتر و بهروز شده است. با افزایش کارکرد دستگاهها نیاز به منبع تغذیه بهتر با انرژی بیشتر بسیار اهمیت پیدا کرده است. پردازنده باقدرت، وضوح تصویر بالا، صفحه نمایش بزرگ و برنامههای اجرایی پسزمینه همگی نیاز به شارژ بیشتر خواهند داشت.
در کنار این موارد بعضی برنامههای داخلی دستگاه نیز علت خراب شدن باتری گوشی بهحساب میآیند. چند نمونه از این موارد عبارتند از:
- اتصال به اینترنت: آنتن وایفای درصورتیکه به طور مداوم روشن باشد، دائما در جستجوی شبکههای قویتر و نزدیکتر خواهد بود. این جستجوی تمام وقت نتیجهای جز آسیب به دستگاه نخواهد داشت؛
- برنامههای بسته نشده: برخی برنامهها حتی با خروج کاربر به طور کامل بسته نمیشود. این اپلیکیشنها با مصرف اینترنت یا فقط حضور در پشت صفحه از انرژی منبع تغذیه استفاده میکنند؛
- برنامههای پرمصرف: برنامههایی نظیر دستیار گوگل، اینترنت، GPS، پخشکننده موزیک وغیره در صورت وجود روی پشت صفحه و مصرف شارژ، علت خراب شدن باتری گوشی هستند؛
- نور صفحه: عدم تنظیم نور صفحه نمایش علاوهبر اینکه به چشمهای کاربر آسیب وارد میکند انرژی مضاعفی از دستگاه میطلبد. با تنظیم گزینه کنترل خودکار نور صفحه از طریق تنظیمات گوشی، این مشکل را برطرف کنید.
اثرگذاری محیط زندگی بر باتری
یکی از عوامل مؤثر در تخریب باتری دمای حرارت است. استفاده ناصحیح و لوازم جانبی نامناسب با افزایش دمای باتری و دستگاه عمر آنها را کاهش میدهد. یکی از باورهای اشتباه در مورد علت خراب شدن باتری گوشی، گرمای ایجاد شده درون آن است. شرایط محیطی زندگی و همچنین شرایط نگهداری تلفن همراه آثار زیادی روی سلامت کالا میگذارد.
صدمات حرارتی فقط حاصل شیوه مراقبتی اشتباه نیست. فرض کنید دستگاه در یک روز گرم آفتابی تابستان به اشتباه درون خودرو و زیر شیشه بماند، نور خورشید بهصورت مستقیم حرارتی بیش از اندازه به گوشی همراه وارد کرده و باعث گرمای شدید و مضر میشود. علاوهبر این منابع حرارتی دیگر نظیر بخاری نیز احتمال آسیب رساندن یا حتی انفجار گوشی را دارند. نگهداری موبایل در دمای پایین و سرما نیز مانند حرارت اشتباه است. تمام باتریها در سرمای زیاد با افت عملکرد و کاهش عمر مواجه خواهند شد.
کلام پایانی
باتری مهمترین عضو برای تلفن همراه است. همانطور که سلامت مغز و قلب برای بدن انسان اهمیت زیادی دارد، برخورداری از یک منبع تغذیه سالم استفاده بهینه از این گجت هوشمند را ممکن میسازد. در این مطلب به بیان علت خراب شدن باتری گوشی همراه پرداختیم. باتوجه به این امر که کیفیت باتری اورجینال بسیار بیشتر از نمونههای موجود در بازار است و خرید دوباره کالا هزینه بالایی دارد، رعایت نکات کلیدی اهمیت پیدا میکند.