این روزها خرید هندزفری، هدفون و دیگر لوازم جانبی گوشیهای همراه برای بعضی از کاربران به راحتی امکانپذیر نیست؛ چراکه اکنون کاربران به دنبال هندزفریهایی با کیفیتهای ویژه و دوام بهتر هستند. بدین ترتیب در هنگام خرید انواع هندزفری باید به نکات بیشتری توجه کنند.
نکاتی که در هنگام خرید هدفون یا هندزفری باید به آن توجه کرد شامل نکات سختافزاری و نرمافزاری میشود؛ چراکه یک هندزفری باکیفیت تمام این خصوصیات مثبت را یکجا دارد. از این رو در ادامه قصد داریم تمام مواردی که در زمان خرید هندزفری لازم است بدانید، توضیح دهیم.
بنابراین پیشنهاد میدهیم برای تجربه داشتن هندزفری با قابلیتهای مورد نیاز خود، اطلاعات گفته شده در این مقاله را به خاطر بسپارید.
مهم ترین نکات در هنگام خرید هندزفری
برای تهیه هندزفری خوب، باید مجموعهای از استانداردها را در نظر بگیرید. به عنوان نمونه هندزفری باید دامنه فرکانسی و امپدانس مناسب داشته باشد و صدا را بدون نویز به گوش کاربر برساند. همچنین بهتر است در هنگام استفاده صداهای محیط اطراف به گوش کاربر نرسد. اما اگر هندزفری با قابلیتهای پیشرفتهتر میخواهید باید به فناوریهای باس، استریو، طراحی داخلی، تعداد بلندگوها و مواردی از این قبیل نیز دقت کنید. بنابراین برای آنکه با مفهوم تمام موارد گفته شده آشنا شوید و تجربه خرید هندزفری باکیفیت را داشته باشید به ادامه مطلب توجه کنید.
بررسی انواع کانکتور هنگام خرید هندزفری
همانطور که میدانید کانکتور وسیله ارتباط با گوشیهای همراه و گجتهای مختلف است. ابتدا هندزفریها تنها یک نوع کانکتور صدا داشتند؛ اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، کانکتور صدای دیگری نیز به وجود آمده است. در ادامه شما را با دو کانکتور صدا در هندزفریها آشنا میکنیم.
خرید هندزفری مجهز به جک ۳.۵ میلیمتری
جک ۳.۵ میلیمتری معروف ترین کانکتور صداست. به طوری که اکثر گوشیهای همراه و گجتهایی نظیر میکروفون، رادیو و مواردی از این قبیل مجهز به این رابط هستند. اگر گوشی همراه شما نیز مجهز به جک ۳.۵ میلیمتری است باید هنگام خرید هندزفری به این موضوع توجه داشته باشید.
خرید هندزفری مجهز به کانکتور Type-c
رابطهای تایپ سی در حال حاضر تنها روی گوشیهای آیفون سری ۷ به بالا طراحی شدهاند. این گوشیها برای داشتن قطر کمتر پورت جک ۳.۵ میلیمتری را حذف کرده و از پورت Type-c برای شنیدن صدا استفاده میکنند. از این رو اگر گوشی همراه شما مدل آیفون ۷ به بالاست یا گجتی دارید که با رابط تایپ C کار میکند و قصد دارید هندزفری سیمی تهیه کنید باید از هندزفری هایی با کانکتور Type-c بهره ببرید.
هندزفری پیستون شیائومی نمونه ای از هندزفری های تایپ سی است. این هندزفری به دلیل پخش طبف فرکانسی وسیعی که دارد، صدا را با کیفیت بالا پخش می کند.
بررسی نوع صدای خروجی در هنگام خرید هندزفری
شنیدن صدای مناسب و دلنشین از هندزفری نیازمند چندین عامل متفاوت است و هندزفری باکیفیت است که این عوامل را در ساختار سختافزاری و نرمافزاری خود گنجانده باشد. در ادامه انواع فناوریهای تاثیرگذار را برای شنیدن صدای مناسب شرح میدهیم.
توجه به فرکانس و امپدانس در خرید هندزفری
فرکانس در هندزفری همان دامنه صداهای زیر، بم و میانهای است که به گوش کاربر میرسد. از این رو هرچه دامنه فرکانسی بیشتر باشد، صدا به طور دقیقتر پخش میشود. بدین ترتیب فرکانس در کیفیت صدا تاثیر ویژهای دارد. از این رو بهتر است در هنگام خرید هندزفری به دامنه و فرکانس آن توجه داشته باشید.
لازم به ذکر است که دامنه فرکانسی که گوش انسان احساس میکند، از ۲۰ هرتز تا ۲۰ هزار هرتز است. از این رو هندزفریهایی با این دامنه فرکانسی، گزینه مناسبی برای خرید هستند. اما دقت داشته باشید که هندزفریهایی نیز وجود دارند که دامنه فرکانسی بالاتر از ۲۰ هزار هرتز را پوشش میدهند. دلیل وجود این هندزفریها آن است که با وجود آنکه صدای آنها توسط گوش انسان شنیده نمیشود، اما احساس میشود.
در رابطه با امپدانس باید بگوییم که میزان امپدانس در هر هندزفری با توجه به دامنه فرکانسی آن تعیین میشود. بدین صورت که به ازای هر ۱ کیلو هرتز مقداری به امپدانس افزوده میشود.
امپدانس در واقع همان مقاومت در سیمپیچهای اسپیکرها و هندزفریهاست. این گزینه در هندزفریها که با اهم نیز سنجیده میشود عموما به ازای هر ۲۰ هرتز تا ۲۰ هزار هرتز، ۳۲ اهم مقدار دارد.
توجه به حساسیت صدا در خرید هندزفری
حساسیت به صدا درواقع همان حساسیت به دامنه صداهای پایین و بالاست. حساسیت در هندزفریها با دسیبل (db) اندازهگیری میشود. به گونهای که آهستهترین صدا مقدار ۰ دسیبل و بلندترین صدا مقدار ۸۵ دسیبل است. برای خرید هندزفری لازم است بدانید که حساسیت، راندمان هندزفری را نمایش میدهد و در حجم صدا هیچ نقشی ندارد.
فناوری Hi-Fi
اگر میخواهید پالس های صوتی را با واضحترین شکل ممکن بشنوید، پیشنهاد میدهیم هندزفری خریداری کنید که مجهز به فناوری Hi-Fi باشد. این فناوری صدا را با بالاترین دقت پخش میکند؛ از این رو هنگام شنیدن موسیقی، صدا بدون نویز و هیچگونه بههمریختگی امواج به گوش کاربر میرسد. فناوری Hi-Fi پاسخ فرکانسی سریعی دارد. از این رو صدا را بدون هیچ گونه رنگی دریافت کرده و پخش میکند.
اگر قصد خرید هندزفری با فناوری Hi-Fi را دارید، ما به شما هندزفری شیائومی Xiaomi QCY T7 را معرفی می کنیم. این هندزفری بی سیم یا وایرلس، مجهز به کنترل لمسی است و بلوتوث نسخه 5.0 دارد.
حالت استریو
اگر دوست دارید در هنگام شنیدن موسیقی احساس سه بعدی را تجربه کنید، بهتر است در هنگام خرید هندزفری این قابلیت را جویا شوید. هندزفریهای استریو در واقع قابلیت پخش سه بعدی دارند و صدای بم را از یک گوشی و صدای زیر را از گوشی دیگر هندزفری پخش میکنند. این ویژگی سبب میشود کاربر در هنگام شنیدن موسیقی احساس بهتری داشته باشد.
هندزفری EA19 نمونه ای از هندزفری هایی است که صدا را به صورت استریو پخش می کند. از دیگر ویژگی های این هندزفری وجود دو عدد اسپیکر در هر سری در کنار کیفیت سخت افزاری بالا است.
بررسی انواع هندزفری از نظر جنس سیم
جنس سیم در هندزفریهای سیمی بسیار مهم است. چراکه اگر به اندازه کافی مقاومت نداشته باشد، در کوتاهترین زمان در اثر پیچخوردگی یا کشش ناگهانی ممکن است از بین برود. از این رو بهتر است نه تنها به روکش آن توجه کنید، بلکه به جنس سیم داخلی آن نیز دقت داشته باشید. عموما هندزفریهایی که در اثر کشش ناگهانی و پیچخوردگی مقاومت داشته باشند، در توضیحات محصول به این ویژگی آنها اشاره میشود.
بررسی انواع هندزفری بی سیم
اگر قصد دارید هندزفری بی سیم تهیه کنید بهتر است به ویژگیهایی نظیر ساختار، قدرت بلوتوث، ظرفیت شارژ و مواردی از این قبیل توجه کنید. در ادامه نکاتی را که برای خرید هندزفری بی سیم باید آنها را در نظر بگیرید شرح میدهیم.
قدرت بلوتوث در هندزفری های بی سیم
آخرین فناوریهای چیپست بلوتوثی مربوط به بلوتوث نسخه ۵.۰ است. این نسخه تا شعاع ۱۰ متری را پوشش میدهد و کاملا بدون هیچ گونه قطعی یا اختلال در زمان رسیدن صداست همچنین بلوتوث نسخه پایینتر ۴.۰ نیز فرکانسی تا شعاع ۱۰ متری بدون قطعی یا اختلال در زمان رسیدن، صدا را به گوش کاربر میرساند. لازم به ذکر است که تفاوت این دو نسخه در زمان اتصال آن ها است. به گونهای که بلوتوث نسخه 5.0 در زمان بسیار کمتری از نسخه بلوتوث 4 به گوشی همراه متصل میشود.
نحوه شارژ هندزفری بی سیم
هندزفریهای بلوتوثی یا وایرلس به هیچ سیمی برای دریافت انرژی الکتریکی متصل نیستند. این هندزفریها عموما به وسیله کیس خود شارژ میشوند؛ کیس در واقع همان جعبه هندزفری است که نه تنها آن را در خود نگه میدارد، بلکه هندزفری با قرار گرفتن در آن شارژ نیز میشود. در نهایت کیسها با اتصال به کابل شارژ به جریان الکتریکی متصل شده و شارژ میشوند.
هندزفری های بی سیم نوع دیگری نیز وجود دارد که فاقد کیس شارژ هستند. این هندزفری ها مجهز به سیم کوتاهی هستند که دور گردن قرار می گیرد و کانکتور شارژ نیز دقیقا روی سیم کوتاه آنان تعبیه شده است.
اگر قصد خرید هندزفری بی سیم را دارید، پیشنهاد میدهیم قبل از خرید به ظرفیت باتری هر هندزفری و کیس آن نیز توجه کنید.
ساختار ظاهری هندزفری های بی سیم
از آنجا که هندزفریهای بی سیم فاقد هر گونه سیم هستند، وزن و طراحی ظاهری آنها بسیار مهم است. از این رو هنگامی که در گوش قرار می گیرند، کاربر باید احساس راحتی کند و به هیچ عنوان نگران افتادن آن از گوش نباشد. همچنین وزن آن باید به گونهای باشد که در زمانهای طولانی مدت، گوش احساس خستگی نکند. از این رو در هنگام خرید هندزفری بی سیم به این نکته توجه لازم را داشته باشید.
بررسی انواع گوشیهای هندزفری
گوشیهای هندزفری به دو حالت داخل گوشی و خارج گوشی طراحی میشوند. هندزفری های داخل گوشی به دلیل محفظهای که در ساختار خود دارند، همچنین نحوه قرارگیری آنها در گوش، صدای محیط اطراف را لغو میکنند. به گونهای که کاربر هنگام شنیدن موسیقی هیچ صدایی را در اطراف خود احساس نمیکند. از این رو اگر قصد دارید صدای موسیقی یا مکالمه خود را بدون هیچگونه صدای خارجی بشنوید، پیشنهاد میکنیم هندزفری با ساختار داخل گوشی یا in-ear تهیه کنید.
بررسی قابلیت ضد آب بودن در هنگام خرید هندزفری
بسیاری از هندزفریهای امروزی ضد آب و حتی ضد گردوغبار هستند. لازم به ذکر است که این ضد آب بودن، بسته به عددی که دارد، مقاومت را نشان میدهد. به عنوان مثال بعضی از هندزفریها قابلیت غرق شدن کامل در آب را نیز دارند و بعضی دیگر تنها در مقابل رطوبت بدن مقاوم هستند.
استاندارد تمام هندزفریها به صورت IPXX نشان داده میشود. اولین X نشان دهنده مقدار مقاومت در برابر گردوغبار است و دومین X مقاومت در برابر آب را نشان میدهد. در ادامه برای خرید هندزفری بهتر، شما را با این اعداد و میزان مقاومت آنها آشنا میکنیم.
استاندارهای مقاومت هندزفری در برابر گردوغبار
اولین عدد برای مقاومت در برابر گردوغبار عدد یک است. هندزفری با عدد ۱ نشان دهنده مقاومت در برابر نفوذ جامدات بزرگتر از ۵۰ میلیمتر است. عدد ۲ مقاومت در برابر لمس و جامدات بزرگتر از ۱۲ میلیمتر را نشان میدهد. عدد ۳ مقاوم در برابر ذرات بزرگتر از ۲.۰ میلی متر، عدد ۴ مقاوم در برابر ذرات بزرگتر از ۱ میلیمتر، عدد ۵ مقاومت محدود در برابر ورود ذرات بسیار ریز گردوغبار و در نهایت عدد ۶ مقاومت کامل در برابر ورود هرگونه جامدات دارد.
استانداردهای مقاومت هندزفری در برابر نفوذ آب
عموما بیشتر هندزفریها به دلیل کاربردی که دارند، نیازی به مقاومت در برابر گردوغبار ندارند، در حالی که برای سالم ماندن بهتر است در برابر آب مقاوم باشند. از این رو به جای عدد گردوغبار X مینشیند؛ به عنوان مثال IPX6 یکی از نمونههایی است که هنگام خرید هندزفری با آن روبهرو میشویم. اعداد مقاومت در برابر آب به شرح زیر است:
- عدد ۱ نشاندهنده مقاومت در برابر نفوذ بخار مایع
- عدد ۲ نشاندهنده مقاومت در برابر اسپری آب در زاویه ۱۵ درجه
- عدد ۳ نشاندهنده مقاومت در برابر اسپری در زاویه ۶۰ درجه
- عدد ۴ نشاندهنده مقاومت در برابر اسپری آب در تمامی جهات
- عدد ۵ نشاندهنده مقاومت در برابر اسپری آب کمفشار از تمامی جهات
- عدد ۶ نشاندهنده مقاومت در برابر اسپری آب پرفشار از تمامی جهات
- عدد ۷ نشاندهنده مقاومت در برابر نفوذ هرگونه مایع در عمق ۱۵ سانتیمتری تا ۱ متر
- عدد ۸ نشاندهنده مقاومت در برابر نفوذ هرگونه مایع در عمق بیش از ۱ متر (محدود به زمان)
هندزفری شیائومی Xiaomi Haylou GT1 Plus نمونه ای هندزفرهای ضد آب است. استاندارد این هندزفری باکیفیت IPX5 است. علاوه بر این ویژگیهایی نظیر پشتیبانی از دستیار سوتی، پخش صدای باکیفیت و استریو، بلوتوث نسخه 5.0 و مواردی دیگر را دارد.
مزایا و معایت هندزفریهای سیمی و بی سیم
در نگاه کلی هندزفریها به دو دسته با سیم و بی سیم تقسیمبندی میشوند. از این رو شما امکان آن را دارید بسته به نیاز و ترجیح خود آنها را انتخاب کنید. برای خرید هندزفری بهتر، در ادامه مزایا و معایب هر کدام را بررسی میکنیم.
مزایای هندزفری بی سیم
- آزادی بیشتر در حرکت و انجام فعالیتهای ورزشی؛
- قابلیت استفاده از هندزفری بدون حمل گوشی همراه یا دستگاه پخش صدا؛
- قابلیت اتصال به تمامی گوشیهای همراه اعم از اندروید و ios.
مزایای هندزفری با سیم
- رسیدن صدای تولید شده با کیفیت و دقت بهتر به گوش کاربر؛
- عدم نیاز به شارژ؛
- عمر بالاتر به دلیل عدم وجود باتری؛
- قیمت مناسبتر؛
- عدم وجود مشکلات اتصالی.
معایب هندزفری بی سیم
- با فاصله گرفتن از منبع پخش، ممکن است کیفیت صدا کم شود؛
- ممکن است دستگاههای ارتباطی رادیویی دیگر با فرکانسهای خود ایجاد مزاحمت کنند؛
- لگ یا قطعی اتصال ممکن است به وجود آید؛
- قیمت بالاتری دارد.
معایب هندزفری با سیم
- محدودیت در حرکت؛
- امکان گره خوردن، پارگی و قطع شدن سیم؛
- کاهش برد هندزفری از ۱۰ متر به ۱.۲ متر.
کلام آخر
اکنون که با انواع هندزفریها و ویژگیهای آنها آشنا شدید، امکان انتخاب هندزفری مورد نظر را با نگاهی وسیعتر دارید. همانطور که در این مقاله بیان کردیم برای خرید هندزفری باید به ویژگیهایی نظیر دامنه فرکانسی، امپدانس، فناوری Hi-Fi، پخش استریو، حساسیت، طراحی سرگوشیها، جنس سیم و مواردی از این قبیل دقت داشته باشید. در این مقاله مفاهیم یک به یک گزینههای گفته شده را شرح دادیم؛ از این رو اگر قصد دارید هندزفری با ویژگیهای منحصربهفرد تهیه کنید، پیشنهاد میدهیم مطالب گفته شده در این مقاله را به خاطر بسپارید.